Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je u nedjelju da Srbija ne želi zaoštravati odnose s Hrvatskom i ocijenio da dvije zemlje moraju naći zajednički interes.

“S Hrvatima se ne moramo voljeti, ali moramo naći zajednički interes, a taj interes nije da na isti način uzvraćamo Hrvatima kada dođu u Srbiju”, rekao je Dačić, aludirajući na incident u kojem su u Splitu napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde.

“Neka prestanu bacati naše igrače u more jer pola tih mladića ne zna da pliva u moru. Srbija nema more pa vežbamo samo u bazenima, naši ljudi nisu naviknuti na slanu vodu. Utopit će se neko, ALO BRE!”

Kada su mu rekli da igrače nisu pobacali nego da su sami skočili, ministar je kratko rekao – “Nisam to znao, pa šta nisu bežali kopnom kao svi normalni ljudi?!

Ovo je gruba povreda nacionalnog integriteta jedne zemlje, te napad na morske granice jedne suverene Europske države. Ovim putem se izvinjavam zbog postupka vaterpolista.”

Onda se ispričao u ime cijelog srpskog sportskog saveza te izljubio prisutne pozivajući ih sve kod sebe na slavu.

Ministar je još jednom pokazao kako je veliki gospodin i majstor diplomacije te ima izlaz iz svake situacije.

Kada su ga novinari upitali za Aleksandra Vučića, on je odbio govoriti o njemu uz riječi:

“Nemojte molim vas, pokvarit ću stomak!”

“Ponosan sam što toga u Srbiji nema”, naglasio je Dačić u razgovoru s novinarina nakon današnjeg posjeta spomen sobi “Kosmetske žrtve”.

Navodimo neke primjere koji potvrđuju kako toga u Srbiji nema:

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/u-vojvodini-napadnuti-mladi-hrvati-pretucena-tri-mladica-uz-psovke-na-nacionalnoj-osnovi—501142.html

https://www.24sata.hr/news/prebili-ga-jer-je-hrvat-mladic-u-vojvodini-zrtva-teskog-napada-482636

https://www.jutarnji.hr/sport/sport-mix/pokusaj-ubojstva-u-srbiji-napadnut-hrvatski-kanuist/2117898/

http://balkans.aljazeera.net/files/napadnuti-hrvatski-navija%C4%8Di-u-srbiji-al-jazeera-balkans