Dinamo na hodočašću u Međugorju

Budući da posljednje igre Dinama nisu bile na  zavidnoj razini dostojnoj  aktualnog Hrvatskog prvaka, uprava kluba je odlučila igrače poslati na duhovnu obnovu u Međugorje.

 

 

Navodno imaju zakazan sastanak sa duhovnim vođom Zdravkom Mamićem koji uvijek nađe načina kako pomoći posrnulim igračima, klonulima duhom.

Budući da se protiv duhovnog vođe Zdravka u Republici Hrvatskoj vodi više sudskih procesa, te postoji  nekoliko izrečenih presuda,on nije mogao doći u Zagreb – pa su igrači odlučili napraviti taj korak prema njemu.

Motivacijske tehnike dotičnog vođe su nadaleko poznate, izdvojit ćemo samo neke od njih:

“Đubre! Mučko đubre! Prestani više lagati ovaj napaćeni narod. Ne znaš se ni oprati, zmazan si, prljav, smrdiš, neškolovan i lažeš! Proklet bio na Božić !”

“Napravite da Zagreb poludi! Jeste vidjeli kako kaže Silvio Marić na pitanje gdje ćete sutra biti – u kanalu, majku ti je***. I vi budite u kanalu. Vi preuredite diskoteku,  zatvorite kafić, razbijte hotel… Dinamo i ja sve ćemo platiti.”

“Mi nemamo ćuku, mi nemamo poriv, mi nemamo ono kad Goca Jurić u tunelu zasuče rukave i da si onaj šećer u ruku i kaže ‘ajmoooo’, a protivniku se ledi krv u žilama.”

“Jesam li ja primitivac ako slušam narodnu glazbu? Volim narodnu, volim kad mi ulazi u venu…”

 

Ne sumnjamo da će ova duhovna obnova biti dinamična i produktivna, iako su igrači pomalo u strahu jer su se malo otuđili od svoga vođe.

On im je obećao prosvjetljenje, ukazanje sebe na stolu narodnjačkog kluba dok kida plavu košulju , nosa bijelog od šećera sa domaćih krafni- navodno.

Duhovni vođa će se pobrinuti za nježne umove Dinamovih igrača, dok je za onaj fizički dio pozvan dr. Ante Pavlović (kiropraktičar, pilot, novi Isus).

On je rekao da će sve biti bolje kada prođu njegov tretman koji uključuje – guranje igrača nogom u zaleđeno jezero, deranje u lice da su pederi ili curice. Te iznenadno udaranje karate potezima u trbuh ili slabine – i to naravno nenajavljeno. On će ih time naučiti da budu uvijek spremni, čvrsti i da su gospodari svoga tijela.

U ovoj kombinaciji rezultat je neupitan, tko preživi pričat će.