NK Rijeka : Obrana iz snova

Kako sam naslov govori, nogometni klub Rijeka je dobio ponudu ni manje ni više nego Španjolske Barcelone za cijelu obrambenu liniju.

Barcelona je dugo tražila najbolje svjetske braniče i ove sezone ih je naša u jednom hrvatskom klubu.

Leonard Zuta, Dario Župarić, Roberto Punčec su ispunjenje snova legendarnog španjolskog kluba, jer igre koje su pružili ove sezone su malo je reći nevjerojatne.

 

Sam Leo Messi je pregledao snimke posljednjih riječkih utakmica te pokazao prstom i rekao – “Njih želim, oni su najbolji braniči na svijetu.”

Tri neprobojna stupa obrane, tri nogometna fantazista, tri koncentrirana profesionalca.

 

Gerard Pique, Jordi Alba i Samuel Umtiti nisu više u prvoj postavi, riječki braniči su klasa kakvoj ne mogu konkurirati čak niti takve veličine kao dosadašnja trojka Barcelone.

 

Ljutit zbog iznenadne prodaje cijele linije obrane NK Rijeke, trener Matjaž Kek je najavio ostavku te kao otpremninu želi hrvatski dio Savudrije. Ipak, Slovenac ostaje Slovenac do kraja.

U izljevu bijesa je vikao “Tudi, tukaj je Slovenija” .

 

Predsjednik Rijeke, Damir Mišković ga je pokušao smiriti telefonskim pozivom sa svoje jahte negdje iz Grčke, ali kako doznajemo Kek je otišao utapati tugu po opatijskim vinskim podrumima.

Tamo će mu se pridružiti Saša Popović i Brena , koja će pjesmom Keku pomoći da zaboravi gubitak svojih braniča.

I dok se opatijskim vinarijama orilo “Udri, udri , udri  Mujo, udri Mujo u tarabe , heeeeeej” , Punčec, Zuta i Župarić su se  novinarima predstavljali na Camp Nou i oduševili Messija koji uživa u sastavljanju momčadi za ovu sezonu.

 

Sada će NK Rijeka morati posegnuti za rezervnim opcijama, pročešljati nacionalnu ligu kako bi pronašla zamjene.

Jedna od opcija su i juniori Rijeke koji su se na treninzima pokazali kao ravnopravan suparnik dosadašnjim braničima Rijeke.

 

Možda čak i kadetski braniči jer to je otprilike ta razina znanja, volje i želje koju su pokazali na utakmici sa predzadnjom momčadi lige – Istrom.

 

I dok navijači Rijeke zazivaju Kantridu i neka bolja vremena, nama preostaje samo čekati i vidjeti kako će doskočiti ovome zadatku zamjene cijele obrambene linije.