Vlada uvodi turistički paušal po ležaju od 1500kn?!

Lokalne zajednice su odlučile prema novoj Vladinoj uredbi povećati paušalni porez po ležaju na maksimalnih 1500kn.
Na taj potez su se odlučili prvenstveno zbog bogaćenja iznajmljivača od kojih su neki čak kupili nova vozila na kredit.
Neki su od iznajmljivanja toliko zarađivali da su si priuštili novoga Golfa.
Takav luksuz je zabrinuo cijeli državni vrh, a pogotovo kada su došli do podataka da je većina iznajmljivača ugradila klima uređaje u svoje apartmane.

 

Ovo je samo prva faza porezne reforme, u drugoj je najavljeno uzimanje 25% nekretnina, te zadnja faza koja će biti uzimanje jednog bubrega svakom iznajmljivaču.
Budući da se može preživjeti sa jednim bubregom, Vlada ne vidi zašto ne bi uzela dio koji misli da im pripada, jer kada od ovce više nemaš vune, onda jedino što ona može dati je meso.

Budući da je vuna ošišana, na red će doći i meso iznajmljivača.

Kada se iscrpe paušalne mjere na red će doći i one konkretnije, svaki iznajmljivač će uplaćivati po 50 000€ po ležaju godišnje da bi se skupilo za plaće, mirovinsko i zdravstveno stotina tisuća uhljebljenih činovnika koji će onda opet smišljati kako da ogule svoje stado.

Ministar turizma je rekao da će sve prepustiti na odlučivanje lokalnim samoupravama tj. svojim lokalnim šerifima koji će spremno oderati svoje sugrađane.

Vlada razmišlja da uvede porez i roditeljima kojima djeca dođu vikendom u posjetu, jer nije u redu da i takav oblik smještaja ne bude oporezovan.

 

Prema nekim neovisnim ekonomskim analizama, iznajmljivačima bi najbolja solucija bila da osnuju svoju vjersku zajednicu, recimo Crkvu Iznajmljivača, te će onda imati poseban status, moći će uzimati gotovinu bez knjiga prometa, bez vođenja evidencije. Sve što uprihode, pisat će da su milodari vjernika jer su utjecali na oporavak duše i tijela svojih gostiju/vjernika.

Biskup će biti predstavnik svih iznajmljivača i on će biti demokratski biran svake godine.

Ako budu dobri pregovarači, možda uspiju dogovoriti naknadu i državnu potporu koja ih pripada kao brojnu  vjersku zajednicu u zemlji.