Sinoćnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata je iskristaliziralo sliku o novom vođi posrnulog hrvatskog naroda.

Izbor je šarolik i ne sumnjamo da će naš narod imati pune ruke posla pri zaokruživanju kandidata, kao i uvijek do sada.

Donosimo kratak i jasan pregled sučeljavanja.

Kolinda Grabar Kitarović:

Vidno umorna aktualna predsjednica istrošenog glasa od stalnih pjevačkih gaža dobro je podnosila udare sa desnice i ljevice, dok ju nije zbunio gdin. Juričan vireći joj u papirić preko ramena. Umorna.

Dario Juričan:

Najveći pobjednik sučeljavanja koji je sarkastičnim komentarima u mrtvo-ozbiljnom tonu opisao stanje u Državi bez uljepšavanja – korumpirana. Prikazuje realo stanje stvari. Kralj korupcije.

Zoran Milanović:

Dr. bahatosti na tabletama za smirenje balansirao između svojih političkih promašaja. Relativno uspješno, budući da ima političko iskustvo iza sebe. Ovaj puta nije spominjao da mu je pukla cijev od vode i da smo slučajna država. Slučajni političar.

Anto Đapić:

Akademski školovani ultra-nacionalist sa dijabetesom. Loše zavezao kravatu. Umoran i gojazan.

Miroslav Škoro:

Djelovao je kao Alisa u zemlji čudesa, čas se čudio velikom zecu, čas se smijao svome iskrivljenome odrazu u ogledalu.

Vidjelo se da njegove koncertne doskočice u studiju nisu našle prostor ni publiku. Lijepo počešljan.

Mislav Kolakušić:

Pravnik koji je sučeljavanje odradio kao osrednje ročište – koncizno, jasno ali bez previše duha i energije. Korektno ali generalni podbačaj u odnosu na medijsko zazivanje sučeljavanja i pumpanja mišića prema drugim kandidatima. Ispuhao se.

Dalija Orešković:

Žena koja nikada neće postati predsjednica jer želi sustav bez uhljeba i korupcije. Samim time nikada neće biti izabrana. Oštra, britka i opasna, sama sebi najveći neprijatelj. Frustrirana.

Dejan Kovač:

Profil televizijskog voditelja, koji vodi emisiju o djeci. Ionako je stalno pričao kako ima dvoje male djece i bio ljubomoran na Kolindu koja je ponijela svoju rozu bilježnicu u koju je zapisivala komentare, dok je on svoju zaboravio kod kuće na klaviru. Sjedi, jedan.

Nedjeljko Babić:

Čovjek za kojega nitko ne zna tko je i kako je tamo dospio, sve bi probleme rješavao dodjeljujući ljudima 400 kuna. Sirov.

Katarina Peović:

Čuli smo glas ali nitko nije znao otkuda glas dopire jer nismo vidjeli osobu koja govori budući da joj glava nije virila iznad pulta govornice. Niska.

Ivan Pernar:

Budući da nije uzeo svoju dozu vitamina C, nije bio sposoban iznijeti svoje ideje. Nakon završetka sučeljavanja nije želio izaći iz studija. Inzistirao je da ga zaštitari iznesu. Iznesen.

Zaključak:

Budući da narod zaslužuje onakvog kandidata kakvoga demokratska većina odabere, uopće ne sumnjamo da će izbor biti pogrešan. Kao i uvijek. Birajmo i plačimo narednih 5 godina. Nadamo se da će mrtvi koji glasaju doći na birališta na vrijeme.