Amsterdamska Koalicija koja se formira na lijevoj strani hrvatske političke scene odabrala je svoga vođu.

On je Joca Amsterdam i poznat je na Balkanu kao čovjek koji zna posao.

Radio je po cijeloj Europi na niz projekata, te se nikada nije sramio dijela društva iz kojega dolazi. Više puta je svoju nevinost dokazao na sudu, te trenutno odrađuje rutinsku kaznu u Srbiji. Po izlasku preuzima Amsterdamsku koaliciju te ju vodi u nove političke pobjede.

HSU, HSS, GLAS, IDS i PGS su stranke kojima je dosta domaćih političkih revolveraša jer su ih doveli u nezavidnu poziciju pred sve jačim HDZ-om.

Iz redova Amsterdamske koalicije smo dobili izjavu jednog od članova koji je želio ostati anoniman:

Pa morali smo to napraviti. Bili smo kao guske u magli. 

HDZ ima toliko jake mehanizme mlaćenja prazne slame te uigranu ekipu koja operira kao nekadašnja banda razbojnika na divljem zapadu.

I mi smo morali uzeti nekoga tko zna igrati po tim pravilima, hrabar je a okolina ga respektira. Taj netko je naš novi vođa Joca Amsterdam. Posjetili smo ga u zatvoru te nam je obećao svoju bezrezervnu potporu.

 Najviše mu se nekako svidjela Anka Mrak Taritaš koja u političkim krugovima slovi kao velika koketa (ili kako narod zna reći – “namiguša”). 

Tako da ove godine imamo Europsku postavu sa blakanskim štihom – pozitivan uspjeh je neizbježan. Bit ćemo bombastični.”

Pokušali smo kontaktirati novoga vođu Amsterdamske koalicije, koji nam je preko svojih predstavnika samo kratko poručio:

” Da je on svoju kaznu pošteno odslužio a sa ovim ljudima može otići na prijateljsku večeru. Rekao je da mu ne pada na pamet boriti se sa HDZ-om jer su tamo puno prljaviji igrači od njega a on je ipak gospodin čovjek a on sa
lopovima ne želi imati nikakve veze. S njima se može boriti jedino Milan Bandić jer taj je čovjek jedini pravi gangster na Balkanu.